JVDP Consultancy

Jan van der Ploeg

zelfstandig
inkoopprofessional

JVDP Consultancy

Jan van der Ploeg is zelfstandig inkoopprofessional. Hij biedt consultancydiensten aan organisaties die op zoek zijn naar een inkoopprofessional. Door zijn jarenlange inkoopervaring weet hij dat op operationeel-, tactisch- en strategische vlak met een goede begeleiding toegevoegde waarde bij het realiseren van doelstellingen mogelijk is. Voor elk inkoopvraagstuk vindt hij een oplossing. Jan heeft ervaring in de publieke sector, de gezondheidszorg en de olie- en gasindustrie en heeft hierdoor dus ook kennis van diverse expertisegebieden die directe raakvlakken hebben met inkoop.

In het verleden werkte Jan van der Ploeg met Excel-bestanden voor het in kaart brengen van inkooptrajecten. Zijn betrokkenheid als aanjager/projectleider van het 1000-banenplan in de provincie Groningen, zorgde al snel voor nieuwe inzichten en een heel andere behoefte. In het 1000-banenplan zorgen partijen (Nationaal Coördinator Groningen, diverse gemeenten, vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers, onderwijsinstellingen en Werk in Zicht) samen voor dat de werkgelegenheid die voortkomt uit de bouwopgave van de aardbevingsschade ten goede komt aan werkzoekenden en bedrijven in dit gebied. Doel van het 1000-banenplan is om de komende vier jaar minimaal 1000 personen een duurzame arbeidsplaats te bieden. 

De deelnemende organisaties hebben de wens om een regionale aanbestedingskalender te realiseren, om zo inzicht te kunnen bieden in toekomstige inkooptrajecten en de kansen voor ondernemers in de regio. Nu en in de toekomst. Maar iedereen die aan deze aanbestedingskalender werkte had zijn eigen Excel-bestanden, waardoor het totaaloverzicht veel te veel werk was, te arbeidsintensief werd en eigenlijk nooit compleet werd. Een hiervoor ontwikkelde tool was daarom veel beter en gemakkelijker. Door steeds meer deelnemers aan het 1000-banenplan gebruik te laten maken (waaronder gemeente Het Hogeland), wordt de ondernemers in de markt een steeds beter inzicht geboden!

Procureplan zorgt voor inzicht in toekomstige, lopende en afgeronde inkooptrajecten. De cloudapplicatie geeft snel en nauwkeurig overzicht over de kerngegevens en mijlpalen van de inkooptrajecten die lopen binnen jouw organisatie. Samenwerken met alle belanghebbenden wordt makkelijker gemaakt door Procureplan. Met de applicatie kan iedereen tegelijkertijd naar dezelfde, up-to-date gegevens kijken. Ook kun (management-)informatie over trajecten makkelijk binnen en eventueel buiten je organisatie delen door de diverse rapportage- en exportmogelijkheden. Daarnaast kan je met Procureplan ook je inkoopcapaciteit plannen. Door middel van de unieke capaciteitsplanning heb je als gebruiker direct inzicht in de benodigde én beschikbare inkoopcapaciteit.

De ervaring van Jan van der Ploeg met Procureplan is dat het overzicht over alle inkooptrajecten completer is geworden, alles is een stuk overzichtelijker geworden en de tool is makkelijk in het gebruik. Vooral de historische rapportage en het inzicht in de beschikbare en benodigde capaciteit zorgen ervoor dat het makkelijker is om keuzes voor te leggen voor besluitvorming.